donderdag 23 september 2010

Just a Cut?!

Na tien weken is er geen ontkennen meer aan: er moet hier snel een kapper gevonden worden. Voor iemand die de gewoonte heeft loyaal 'mee te verhuizen' met de vertrouwde kapper (net als met de huisarts, tandarts en schoonheidsspecialiste overigens) is dit een hele onderneming. Maar hoe langer ik wacht, hoe minder ze van het gewenste model terug kunnen zien, dus let's start.

De nabijgelegen "PC" biedt op dit gebied weinig dat mijn vertrouwen wekt. Maar bij Kingston Shops zie ik er wel vier waar ik naar binnen zou durven. Hmmm .. wat is wijsheid. Het liefst loop ik natuurlijk meteen de meest trendy en dus ook duurste tent binnen. Maar ik ken dat, als het zo goed blijkt te zijn als de uitstraling doet vermoeden, wil ik de komende drie jaar niets anders. En we zijn geen DINKY's meer. Zelfs geen DI's momenteel. Dus toch even verder kijken.

Graham's of Kingston Hairdressing. Men and ladies. Tja, dat vind ik dus eigenlijk al de verkeerde volgorde. Maar het ziet er in ieder geval degelijk uit met die zwartleren banken. Vijfenveertig dollar. Zou ik? Kom op, in Ghana stapte ik ook bij de eerste de beste binnen.
Maar als ik achteraf die foto's zie, weet ik ook weer precies waarom ik dat nu dus niet moet doen. Weet je wat, de kinderen moeten ook. Laat ik die eerst gaan.

Alicia is een schat en Reimer vindt het één groot feest want ze draait de stoel zo dat hij tijdens het knippen televisie kan kijken. En Fransje vindt het er ook gezellig. Bij vertrek steek ik haar kaartje in mijn tas met het idee om binnenkort een afspraak te maken. Totdat ik de kinderen thuis nog eens van dichtbij bekijk. Volgens mij is het scheef! En ik had toch gezegd 'oren bedekt laten'?

Goed, ik heb het geprobeerd. Form Haircutters here I come! Kérastase gebruiken ze. Ik ook! Mooi, die hoef ik dus niet meer in grootverpakking in te slaan, de volgende keer dat ik in België ben. Ruikt vertrouwd. Deze week geen plaats? Geweldig! Een beter bewijs van professionaliteit kan ik niet verzinnen. Volgende week is ook goed. "Chad?" Ehhm ja, o.k. "He charges 76 dollars". Ja daar was ik al bang voor. Prima! Wacht … hebben ze hier allemaal hun eigen tarief? Maar waar begint dat dan? "At 76 dollars". Oh help, dan is hij de jongste bediende. Tot waar gaat het dan maximaal? "90 dollars". Nou ja zoveel scheelt dat dan ook niet meer. Maar Chad heeft zijn hand al vriendelijk naar me opgestoken, het blijkt de jongen te zijn die naast het meisje van de afspraken staat. Tja, ook voor mij zijn er grenzen. Donderdag om 10.00 heb ik mijn eerste date met Chad.

Dinsdagmiddag ontvang ik een SMS. "This is Form Haircutters. Je hebt een afspraak voor a.s. donderdag met Chad om 10.00 AM. Wil je de afspraak bevestigen? Beantwoord deze SMS met 'yes' of 'no'. Bij annulering na bevestiging worden annulerings-kosten in rekening gebracht." Ik kan er nog ongestraft van af! Maar ik was al helemaal aan het idee van Chad gewend, dus ik antwoord "yes".

Vandaag was het zover. Chad deed zijn uiterste best. En het is niet scheef. Maar terwijl ik daar zit betwijfel ik al snel of wij de beste match vormen. Dus terwijl hij knipt, benut ik alle spiegels om te zien welke mogelijkheden er nog meer zijn. En ja hoor, daar staat ze.
Die kan knippen! Geweldig, de volgende keer wil ik het precies zoals het meisje achter me. Bij het afrekenen informeer ik nog even zachtjes wie die blonde kapster is. Melinda. "She is amazing" vertrouwt het meisje van de afspraken me toe. Ja dat had ik al gezien. En dus ook qua tarief "Top of the Bill". Daarvan kan ik precies twee keer naar Graham's. Maar ach, bij Melinda houdt het vast ook twee keer zo lang!