maandag 27 september 2010

Wat doen we met de kinderen?

Vandaag begint de schoolvakantie van Fransje en Reimer. Voorjaarsvakantie. Twee weken. Dik verdiend, want aan de zomervakantie die op 1 juli begon en normaal tot 1 september duurt, kwam dit jaar op 19 juli al een einde.

Op Hughes Primary kreeg ik vorige week een maar liefst 111 pagina's tellend boekje in handen gedrukt. Holiday Happenings: The School Holiday Activities Directory. Spring 2010. Er valt wat te kiezen.

Naast de ons uit België bekende zeil- dans- en tenniskampen, 
al dan niet in combinatie met een tweede (in ons geval derde) taal, zag ik een hoeveelheid activiteiten waar je moeiteloos een heel schooljaar mee kunt vullen.

Sand Art and Fairy Workshops. 3D Animation & Game Development … for Kids. Beading & Mosaic workshops. Pottery Courses. 
Art Writing Poetry Drama Holiday Program (vanaf zes jaar!). 
Digital photography school holiday workshop ("Let the kids go high-end digital with digital SLR Camera and Adobe© Creative Suite imaging software.") Warehouse Circus Camp. Kids Cupcake Classes. En, "for any boy aged 5 and up who loves singing (with unbroken voice): The Canberra Boys Choir. SING! SING! SING!"

Heel creatief-commercieel vond ik de "Hatching Chicks". Tien dagen krijg je een nest kippeneieren te leen die in die periode uitkomen (hmm, het staat er niet bij maar ik neem aan dat er dan ook een kip bij zit). Aan het einde van de vakantie kun je de kuikens weer op laten halen. Of houden. Jaja, dat is zoiets als "u moet het echt even aan zien" in een kledingwinkel: geen kind die die kuikens nog laat gaan na ze tien dagen vertroeteld te hebben.

En, je kunt er als real Aussie maar bijtijds mee beginnen: 
The ultimate primary age Camping Experience! "Sleep in an old shearer's shed, fill your day with activities in caving, scrambling, construction building & find out the truth - Is Jesus a myth or a legend?"

Ik geef de kinderen een beknopte samenvatting en vraag hen wat ze leuk zouden vinden. Guess what? Eigenlijk gaan ze het liefst naar de speeltuin. Op de fiets. Als dat mag.

Dat mag. En dat kan, want eind vorige week kregen we bericht dat al onze spullen ongeschonden door de douane zijn. Morgen wordt de container voorgereden. Moet er alleen nog een fietshelm aangeschaft worden, want die is hier verplicht, zelfs voor Nederlandse moeders. De waarheid over Jezus bewaren we voor de kerstvakantie.