maandag 11 juli 2011

Breaking News

Vandaag is het Diamant hotel weer geopend. Maurits mocht erover vertellen op het landelijke ABC journaal. Helaas kan ik zijn 'Minute of Fame" niet vinden online. Wel een verslag van het interview.

Het is dik drie weken geleden dat het restaurant en de wijnbar naast het hotel vlam vatten. Wat een onwerkelijke ervaring. De
firewall tussen het restaurant waar de brand ontstond en het restaurant van het hotel heeft zijn diensten goed bewezen. Ongelofelijk om te zien hoe het vuur daar letterlijk gestopt is.

Een toeristische attractie was het de eerste dagen. Bijzonder om te zien hoeveel mensen vanwege de geschiedenis een band met dit historische pand hebben. En hoe opgelucht iedereen was dat in ieder geval het hotel nog overeind stond.

Ook interessant dat er een hele
business rondom dit soort drama's bestaat. Verzekeringsagenten die je vertellen wanneer je de tent weer kunt openen, gespecialiseerde schoonmaakbedrijven, media en niet in de laatste plaats natuurlijk het hele circus van brandweer en politie. Bizar was het moment dat het hotel op de zaterdagavond na de brand vrijgegeven werd. Daar sta je dan, de politie en brandweer pakken hun biezen maar het hotel is leeg, onbewaakt en zonder elektriciteit. Zelfs de automatische schuifdeur kan dus niet dicht. Met behulp van een zaklamp konden we de schade opnemen. In de afgebrande wijnbar stond nog een halfvol glas op de bar. Spooky.

Enfin, de brandlucht heeft inmiddels plaatsgemaakt voor vanille (beste remedie om brandlucht te maskeren) nadat er dagenlang een speciale luchtververser heeft gestaan, de vloerbedekking is geshamponeerd en de ramen moesten toch hoognodig gewassen worden.

De lichten zijn weer aan!